FAQ

Här finns svar på vanliga frågor!

Vad är 3LED?

3LED är ett modul- och webbaserat IT-stöd som är utvecklat för att förenkla och utveckla arbetet med ISO-certifierade ledningssystem. Alla som har eller planerar att skaffa någon form av ISO-certifiering kan ha stor nytta av 3LED!

Hur fungerar 3LED?

3LED är en molntjänst. Allt du behöver är en webbläsare – inga installationer behövs. Allt ligger skyddat, uppdaterat och tillgängligt i molnet var du än befinner dig.

Vem använder 3LED?

Närmare 250 företag och organisationer använder idag 3LED. Merparten av dessa har någon form av ISO-certifiering. Vi har kunder från ett stort urval av branscher. Huvuddelen är små- och medelstora företag med 0-100 anställda.

Vad kostar 3LED?

3LED används mot en fast användarlicenskostnad som baseras på antal moduler som används samt hur stor verksamheten är (baserat på antalet anställda). Licenskostnaden är en helhetslösning och innefattar: Inga begränsningar i antal användare eller utrymme, drift från 3LED:s egna dedikerade servrar, daglig backup av din information, löpande underhåll och uppdateringar, support under ordinarie kontorstid samt ingen bindningstid! Prisexempel finns under presenterade paketlösningar.

Vad ska vi välja för att vara mest kostnadseffektiva?

Det beror naturligtvis på vilket behov som finns, men söker man exempelvis ett IT-stöd för att hantera ett ISO-certifierat ledningssystem är det alltid mest prisvärt att välja paketet "Certiferingslösning".

Erbjuder 3LED stöd i form av mallar och exempel inför en ISO-certifiering?

Ja, det gör vi. När ni bestämt vilka moduler ni vill använda kan vi även leverera grundläggande innehåll och struktur som hjälper er att ta ett stort kliv framåt i processen med att upprätta ett ledningssystem som kan ISO-certifieras (ISO 14001, ISO 9001, ISO 45001 m.fl.).

Erbjuder 3LED stöd i form av konsultation kring ISO-certifiering och ledningssystem?

Nej, det gör vi inte. Vi har dock ett antal partners fördelade över hela Sverige som är väl förtrogna med 3LED och som kan erbjuda konsultstöd i form av projektstöd, projektledning, revisioner, design av ledningssystem m.m. kopplat till ISO-certifiering.

Kan vi enkelt konvertera vårt nuvarande ledningssystem till 3LED?

Ja, det kan ni! Vi erbjuder grundläggande hjälp och utbildning hur detta kan göras på ett smidigt sätt. Ett ISO-certifierat ledningssystem av normal omfattning kräver ofta inte mer än en dags arbete för att helt konvertera över till 3LED.

Hur är det med säkerheten?

Säkerheten är naturligtvis en viktig fråga. Vi har sammanfattat hur vi arbetar med detta under "Säkerhet".